Uncategorized

Novoletne zaobljube

Bliža se polnoč, jaz pa razmišljam o mojih novoletnih zaobljubah. Še vedno ne vem katera je moja primarna zaobljuba… shujšati, jesti bolj zdravo, hoditi na vadbe vsaj trikrat na teden, ali pa se popolnoma odreči sladkim stvarem.

Ali ni zanimivo, da si iz leta v leto vedno dajemo iste ali pa vsaj podobne zaobljube. Ali ni zanimivo, da se zaobljub držimo samo prvi mesec, potem pa so spet telovadnice prazne, hladilnik pa je poln sladkih dobrot. Zakaj si za spremembo ne bi zadali drugačnih zaobljub. Zaobljub, kjer na koncu leta lahko rečeš: “Ja, izpolnila sem mojo zaobljubo. Jaz to zmorem!”

(Slika 1: pridobljeno iz Instagram profila @8FACT. Približno 60% fitnes kart, ki jih kupimo v januarju, nikoli ne uporabimo.)

Naj bo leto 2019 leto osebne rasti,na spisek vseh standardnih novoletnih zaobljub dodajte še osebno rast, udeležite se novega tečaja, spoznajte nove ljudi, vzemite si več časa za prijatelje in družino. Verjemite mi, na koncu leta boste presrečni, ker ste zaobljubo uresničili. Poleg vsega tega, kar vas osrečuje vsak dan, seveda pridejo tudi malenkosti, kot so hujšanje in odrekanje sladkemu.

Občutek je fenomenalen.

Kaj pa moje novoletne zaobljube za leto 2019?

– vsaj ena kava na teden s prijatelji,
– nadaljuj z učenjem novega jezika na aplikaciji Duolingo,
– zadnja sobota v mesecu je rezervirana za družino in družabne igre,
– veliko več meditacije in joge kot lansko leto,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *