Uncategorized

Kako ostati na poti do uresničitve svojih ciljev?

Postavili smo si svoje novoletne zaobljube za leto 2019, sedaj pa se moramo potruditi, da bomo ob koncu leta lahko rekli, da smo se uspešno držali svojih zaobljub. V nadaljevanju bo opisanih nekaj korakov in nasvetov, ki bodo pomagali da bo leto kar se da čudovito.

Bistveno je, da začnemo z malenkostmi. Če želimo več časa preživeti v telovadnici, pa smo si ponavadi rekli, da moramo telovaditi vsaj 3 ali 4 krat tedensko, to zmanjšajmo na dva ali enkrat. Mogoče se nam bo na začetku zdelo malo, cilj ki ga želimo pa oddaljen tisočletja, a vendar le smo na koncu leta telovadili vsaj 52 krat, kar je veliko več kot prejšnja leta.

Pomembno je, da nimamo preveč zaobljub na enkrat. Vsi razumemo, da se težko znebimo slabih navad, saj ta proces traja dolgo. Vendar če vzamemo eno stvar na enkrat, in smo pri tem vztrajni, se nam bo na koncu leta to tudi izplačalo. Sprememba življenjskega stila ni hitra, trajala bo kar nekaj časa. Z drugimi besedami … ni sprint, ampak je maraton.

Zapomniti si moramo naslednje: spremeniti moramo mišljenje in namesto “želim si” govoriti “jaz bom.” Verjemite mi, samo ti dve besedi naredita velik korak proti uresničitvi naših ciljev. Seveda pomaga, da si naredite plan.

Pri načrtovanju svoje boljše prihodnosti vedno pomaga, da si svoje cilje zapišemo na list papirja. Zapišemo si jih lahko v svoj rokovnik, dnevnik, ali pa na navaden list. Ne smemo si zapisati samo načrtov, ki “jih bomo” uresničili v letu 2019, vendar tudi tiste cilje, h katerim strmimo v naslednjih 5, 10 letih.

Tako kot želim meni, želim tudi vam, da se vam izpolnijo vsi cilji, na katerih trdo delate. Saj veste: “brez muje se še čevelj ne obuje.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *